ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA
KUYUCAK
Bugünkü yerleşim yerlerinden Gencelli Yörükleri Kayran aşireti, Uzgur, Genemiş, Çobanhisa, Oğuz Türkmenleri, Yamalak, Geygol Yörükleri, Horsunlu, Gencelidere, Horzun Yörükleri, Ortakçı Yörükleri, Burhaniye Buhram Yörükleri tarafından kurulmuştur.
Maki bitki örtüsü kurak geçen yaz mevsiminin iklim şartlarına uymuşlardır. Bunların yaprakları, gövdeleri, cilalı ve dikenlidir. Bu bitki örtüsü içine çalılar, meşeler, kocayemiş, pırnar meşesi, zakkum, hayıt, şimşir, defne, delice zeytinler, yabani meyveler, mersin gibi bitkiler girer.
Kuyucak ilçesi, Ege Bölgesi'nde birbirine paralel uzanan yükseltiler ve graben ovalarının, Büyükmenderes nehrinin aktığı çöküntü alanının kuzey kesiminde ve Aydın dağlarının eteğindedir. Kuyucak'ın güney bölümünü, boydan boya Büyükmenderes grabeninden oluşan, Menderes ovası kaplar. En önemli yükselti 2000 m. yüksekliğe erişen Karıncalı dağıdır. Karadağ (1306 m.), Karlık Dede tepesi (1727 m.), Kalfe tepesi (1312 m.), Kocakalfe tepesi (1436 m.), Çamlık dağı (1325 m.), Muratdağı Sekizmen tepesi (1352 m.), Çubukdağ (1400 m.) tepeleri belli başlı yüksekliklerdir.
Kuyucak ekonomisinin temeli tarıma, hayvancılığa ve orman ürünlerine dayanır. Tarım yapılan alanlarda ya endüstri bitkileri ya da iki ve üç ürün alacak şekilde tarım yapılır. Tarımda modern metod uygulanır. Sulama, gübreleme, ilaçlama ve tarımın en son metodları uygulanır. Akdeniz ikliminin görülmesi bölgede tarım ürünlerinde çeşitlilik getirmiştir. Ova tabanında pamuk ve diğer tarım ürünleri yetiştirilirken, birikinti konisi yamaçlarında meyvecilik (narenciye, erik, kayısı), sulanmayan yamaçlarda ise incir, zeytin yetiştirilir. Biraz daha yüksekliklere çıkıldığında, yaz sebzeleri, domates, fasulye, barbunya, patates gibi ürünlerle endüstri bitkilerden tütün ve elmacılıktır.